Význam početnosti a relatívnej početnosti v rámci vizuálnej analýzy údajov výšky škody v jazyku R - Mucha, Vladimír, 1976-
Význam početnosti, resp. relatívnej početnosti v rámci vizuálnej analýzy výberu vhodného rozdelenia na modelovanie individuálnej výšky škody, dôležitej pre vytváranie aktuárskych modelov v neživotnom poistení. Názorné vysvetlenie vzťahu histogramu uvedených početností a hustoty pravdepodobnosti vybraného rozdelenia. Frekvenčný histogram - početnosť a relatívna početnosť v prostredí jazyka R. Frekvenčný histogram s hustotou pravdepodobnosti v prostredí jazyka R.