Rozhodovacie stromy v strojovom učení - Páleš, Michal, 1984-
Úvod do problematiky umelej inteligencie, Big Data a strojového učenia, bez prezentovania náročného matematického aparátu. Strojové učenie jazyka R. Klasifikácia, klasifikačné triedy, metódy a klasifikátor. Klasifikačné a regresné stromy. Algoritmus používaný na konštrukciu klasifikačných a regresných stromov - metodológia CART. Ukážky praktických aplikácií s využitím knižnice a funkcie rpart.