Factors Affecting the Length of Procedure in Public Procurement: The Case of the Czech Republic - Plaček, Michal
Analýza faktorov, ktoré súvisia s dĺžkou konania vo verejnom obstarávaní od vyhlásenia verejnej súťaže do uzavretia zmluvy. Podľa autorov doba trvania verejnej zákazky nemá vplyv na štandardnú zmluvnú cenu. Naopak, významný vplyv na dĺžku konania majú: povaha verejného obstarávateľa, očakávaná hodnota a otvorenosť obstarávacieho konania. Odporúčania pre tvorbu politiky a ďalší výskum.