Přezkum 2018 Solventnosti II - Desanti Danielowitzová, Nina
Unijná právna úprava Solventnosť II. Moderné princípy riadenia rizík pre poistný trh. Zásadné zmeny právneho prostredia pre fungovanie poisťovní. Prehľad dvoch rokov, počas ktorých sa Európska komisia a Európsky orgán pre poisťovníctvo a zamestnanecké dôchodkové poistenie (EIOPA) venovali prieskumu právnej úpravy Solventnosť II. Zamyslenie sa nad priebehom a mierou zapojenia poistného trhu do prípravy legislatívneho návrhu. Postoj asociácií poistného trhu k úprave Solventnosť II.