Is Doing Business Report a Good Tool for Describing Business Regulation in All Countries? (A Serbian Perspective) - Gajiċ, Mihailo
Dôležitosť regulácie z pohľadu dosahovania sociálnych cieľov, zvyšovania ekonomickej efektívnosti. Zbytočnosť regulácie z dôvodu hospodárskeho plytvania a narúšania výberu a slobody jednotlivca. Rozvoj empirického výskumu týkajúceho sa účinkov regulácie podnikania. Metodologický úvod na základe správy Svetovej banky Doing Business. Rozsah obchodnej regulácie v Srbsku. Meranie charakteru obchodnej regulácie. Medzinárodné referenčné hodnoty, ktoré sa snažia vyhodnotiť charakter obchodnej regulácie v krajine. Plné a čiastočné vykonávanie regulácie. Právny štát ako autorita a vplyv práva v spoločnosti.