Osobitosti prechodného zníženia hodnoty majetku na vybraných príkladoch - Šabíková, Ingrid
Subjekty štátnej správy a samosprávy účtujú o opravných položkách podľa opatrenia Ministerstva financií Slovenskej republiky č. MF/16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v z. n. p. Postupy účtovania upravujú zásady na tvorbu a zúčtovanie opravných položiek k majetku podľa § 15 a účtovanie na konkrétnych účtoch podľa § 22 ods. 6, § 37 ods. 11, § 39 ods. 9 a § 51 ods. 1. Ilustračné príklady.