Fiscal decentralization in Europe in the context of social protection development - Storonyanska, Iryna
Európske skúsenosti s fiškálnou decentralizáciou v kontexte rozvoja sociálnej ochrany. Krajiny, ktoré uprednostnili organizáciu a finančné zabezpečenie sociálnej ochrany na miestnej úrovni. Analytická štúdia decentralizácie príjmov umožňujúca zistiť rozdiely v tvorbe rozpočtov obcí prostredníctvom presunu právomocí a finančných zdrojov na miestnu úroveň, ako aj rôzne prístupy pri určovaní zdrojov príjmov a finančnej vyrovnania. Dôležitosť miestnej úrovne pri financovaní výdavkov na sociálnu ochranu.