Tlaky globálnych megatrendov na historické štruktúry poľnohospodárskej krajiny Slovenska - Špulerová, Jana
Ekologická, ekonomická a sociálna situácia Európy, a teda aj Slovenska, je výrazne ovplyvnená globalizáciou a rôznymi globálnym javmi, čoho dôsledkom je aj úbytok biodiverzity a zmena klímy. Súčasné využívanie a ohrozenie historických štruktúr poľnohospodárskej krajiny. Vplyv megatrendov na zachovanie historických štruktúr poľnohospodárskej krajiny.