Financial Determinants of Cash Holding Levels: An Analysis of Indian Agricultural Enterprises - Singh, Kuldeep
Štúdia zameraná na skúmanie determinantov úrovne držby hotovosti pre indické poľnohospodárske podniky v období rokov 1995 - 2016. Prostredníctvom váženej regresnej analýzy najmenších štvorcov sledovanie dôkazov o tendencii indických poľnohospodárskych podnikov s väčšími lukratívnymi príležitosťami držať menej hotovosti. Na druhej strane zistenie, že veľké poľnohospodárske podniky majú tendenciu držať skôr iný druh likvidných aktív ako hotovosť. Firmy s vyššími kapitálovými výdavkami a rozdeľujúce zisky ako dividendy držia viac hotovosti. Podporné dôkazy statickej kompromisnej teórie držby hotovosti. Dôležitá úloha transakčných motívov a preventívnych motívov vo všeobecnosti pri vysvetľovaní determinantov úrovne držby hotovosti pre indické poľnohospodárske podniky.