Evaluation of Total Factor Productivity and Environmental Efficiency of Agriculture in Nine East Asian Countries - Le, Truc Linh
Hodnotenie zmeny v produktivite a environmentálnej účinnosti poľnohospodárstva v deviatich východoázijských krajinách za časové obdobie od roku 2002 do roku 2010. Relatívne veľké rozdiely v raste produktivity a environmentálnom správaní v poľnohospodárdskom sektore. Taiwan, Japonsko a Kórea ako krajiny s rastom produktivity a plne efektívnym environmentálnym výkonom počas celého obdobia štúdie. Thajsko s najnižším skóre environmentálnej účinnosti. Modely poľnohospodárskej výroby a prevádzky na Taiwane, Japonsku a Kórei ako dobré referencie pre ďalších šesť krajín.