Slovensko v obrannom jadre EÚ - Ondriaš, Juraj, 1988-
Priblíženie postoja Slovenskej republiky k hlbšej spolupráci a integrácii v oblasti obrany v rámci EÚ. Zapojenie SR do iniciatívy PESCO. Prierez názorov príslušníkov politickej a vojenskej elity ako aj verejnej mienky v SR na myšlienku vytvorenia spoločnej európskej armády. Pozície ostatných štátov platformy V4.