Grundelegende Bemerkungen zur Problematik des "Sprachverfalls" im Deutschen - Adamcová, Lívia
Vo vedeckých kruhoch pokračuje diskusia o vplyve angličtiny na nemecký jazyk. Do tejto diskusie sú zapojení vedci z rôznych oblastí, rovnako lingvisti, historici, učitelia, autori publikácií, sociológovia a iní. Riešenie otázky straty vedúceho postavenia nemeckého jazyka ako vedeckého a svetového jazyka. Jedným z dôvodov je podľa vedcov veľké množstvo prevzatých slov z anglického jazyka.