Obaly sa chcú páčiť - Kapitánová, Tatiana
Snaha o ekológiu verzus ochrana potravín. Výrobcovia i obchodníci hľadajú riešenia, ktoré budú zodpovedné voči životnému prostrediu a zároveň dokážu potraviny dostatočne ochrániť. Konkrétne opatrenia jednotlivých reťazcov (plniace stanice, čapovaná drogéria, redukcia hmotnosti PET fliaš). K ekologickým krokom sa pridávajú aj výrobcovia. Najčastejšie využitie plastov v EÚ.