Impulz aktivuje dobré vystavenie - Kapitánová, Tatiana
K impulzívnemu nákupu sa hlási skoro polovica spotrebiteľov. Umožňuje to dobrá ekonomická situácia, spotrebiteľský optimizmus a možnosť výberu. Typickým miestom je pokladničná zóna. Najčastejšie kategórie pre spontánny nákup.