Global Capital Tax as a Tool to Reduce Tax Evasion - Olexová, Cecília, 1976-
Zameranie na identifikáciu nástrojov a prekážok, ktoré sú špecifické pre globálne zavedenie daňovej povinnosti. Celosvetový daňový systém môže znížiť nerovnosti v rozdeľovaní globálneho bohatstva a odstrániť, alebo znížiť daňové úniky. Keďže kapitál nemožno skryť, všetok kapitál je zdanený. Presun kapitálu medzi krajinami, jednotlivcami aj podnikmi by sa mohol stať zbytočným.