Provázanost náboženství a nacionalismu v zápasu o autokefalitu ukrajinské pravoslávné církve - Mlejnek, Josef
Brubakerovo ponímanie previazanosti náboženstva a nacionalizmu a problematika mýtov. Analýza štyroch foriem previazanosti. Organizačná štruktúra súčasnej pravoslávnej cirkvi a ukrajinská cirkevná scéna. Mytologicko-pannárodná forma previazanosti. Národno-mytologická forma. Štátno-cirkevná forma. Pluralitná forma.