Ukazatel autarkie jako nástroj benchmarkingu veřejného sektoru (na příkladu kooperace obcí Jihočeského kraje) - Dušek, Jiří
Analýza nerovnomerného socioekonomického vývoja obcí Juhočeského kraja na príklade vývoja spolupráce obcí Juhočeského kraja z pohľadu finančnej sebestačnosti obcí (autarkie). Stanovenie hypotézy, že municipality s vyšším ukazovateľom autarkie majú tendenciu menej sa zapájať do spolupráce obcí, tzn. čím je indikátor autarkie vyšší, tým je úroveň spolupráce nižšia. Výsledky výskumu uskutočneného v rokoch 2007-2015.