Význam vnitřních hodnot místních komunit v procesu strategického plánování rozvoje obce - Sýkora, Tomáš
Kritický pohľad na súčasné ponímanie strategického riadenia. Definícia obce v českom legislatívnom prostredí. Komunita ako vyšší stupeň spoločenstva, ktoré je založené na rozvinutých medziľudských vzťahoch a na spoločnom hľadaní vyšších hodnôt. Kontinuálne strategické riadenie vedúce k sociálnej stabilite, sebestačnosti a vitalite - návrh autorov článku. Bariéry a nedostatky navrhovaného prístupu.