Czechoslovak Intellectual Environment after the Second World War - Nikodym, Tomáš
Dôsledky Mníchovskej dohody v Československu. Zmeny ekonomicko-politického myslenia. Dlhodobé dôsledky mníchovskej dohody, nielen jej priamy dosah. Ekonomická demokracia, v danej dobe chápaná ako kombinácia západnej demokracie so socialistickým ekonomickým plánovaním.