Odpočítateľné položky od základu dane v roku 2019 pre fyzické osoby - Kolembus, Anton
V roku 2019 si daňovníci môžu znížiť daň z príjmov uplatnením odpočítateľných položiek od základu dane. Ide o nezdaniteľné časti základu dane, ktoré predstavujú daňové zvýhodnenie, o ktoré si daňovník môže znížiť základ dane v príslušnom zdaňovacom období. Výsledkom uplatnenia nezdaniteľných častí základu dane je teda nižšia daň z príjmov. Ilustračné príklady.