Monitoring Subsidiarity in the EU Multilevel Parliamentary System - Soós, Edit
Hlavné črty monitorovania subsidiarity a vývoj tejto praxe. Dvojúrovňová štruktúra vo vznikajúcom viacúrovňovom parlamentnom systéme, ktorý je nadnárodnou úrovňou stelesňovanou Európskym parlamentom a národnou úrovňou zastúpenou 28 národnými parlamentmi. Trend smerujúci k rozšíreniu viacúrovňovej parlamentnej oblasti EÚ o začlenenie regionálnych parlamentov EÚ federálnych a regionalizovaných štátov a miestnych a regionálnych orgánov unitárnych štátov.