Letecká preprava: Rýchlo a bezpečne - Brezovský, Jozef
Citeľné ochladenie v nákladnej leteckej doprave. Pokles objemu nákladu meraného v tonokilometroch. Na prepravu tovaru na Slovensko využívané najmä letiská nachádzajúce sa mimo Slovenska. Najviac tovaru z Ázie - z Číny, Hong Kongu a Thajska. Najviac prepravované tovary. Rýchlosť ako jednoznačná výhoda.