Determination of the Control Parameters of Evolutionary Techniques Utilizing Analysis of Variance - Čičková, Zuzana, 1978-
Možnosti použitia niektorých štatistických metód, ktoré môžu byť užitočné pri určovaní účinných hodnôt niektorých kontrolných parametrov. Objasnenie analýzy na ilustratívnom príklade problému maximalizácie pomeru Sortino, ktorý je jedným z nelineárnych meraní výkonnosti portfólia.