Integrace trhu s elektřinou v cílové rovince - Chemišinec, Igor
Nariadenie Európskej únie (CACM), ktoré určuje jednotné pravidlá a povinnosti pre jednotlivých organizátorov trhu s elektrinou a prevádzkovateľov prenosových sústav a definuje rámec spolupráce medzi národnými regulačnými úradmi. Prepájanie denných trhov s elektrinou od 90. rokov. Približovanie sa k celoeurópskemu prepojeniu. Projekt XBID, ktorý naštartoval integráciu vnútrodenných trhov s elektrinou.