Selected Practical Aspects of the Fiscal Decentralization in the Slovak Republic - Neubauerová, Erika, 1968-
V súvislosti s procesom fiškálnej decentralizácie došlo v posledných rokoch k výrazným zmenám, týkajúcich sa rozpočtového určovania daní a súvisiacej daňovej jurisdikcie. Na jednej strane tieto zmeny možno pripísať celkovému hospodárskemu rozvoju a účinkom krízy, na druhej strane miestne samosprávy takýmto zmenám odolávajú a vyzývajú na uplatňovanie zásad fiškálnej decentralizácie.