Státní rozpočet, veřejný dluh a mandatorní výdaje České republiky od roku 1993 do roku 2017 - Turková, Ivana
Prehľad o hospodárení štátneho rozpočtu nezávislej Českej republiky od roku 1993 do roku 2017, t. j. počas obdobia 25 rokov. Príjmy štátneho rozpočtu a výdavky, rozpočtové saldo, resp. prebytok alebo deficit sektora verejnej správy, vývoj pomeru týchto deficitov k HDP a vývoj pomeru dlhu sektora verejnej správy k HDP. Negatívne trendy rozpočtového hospodárenia vo forme rozpočtových deficitov dokonca aj v rokoch HDP rast, vysoké bremeno povinných výdavkov na celkové výdavky a budúci nepriaznivý demografický vývoj a analýza vplyvu reforiem v oblasti verejných financií z rokov 2003 a 2008.