Novela zákona o prídavku na dieťa - Mintál, Ján
Prídavok na dieťa je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva oprávnenej osobe na výchovu a výživu nezaopatreného dieťaťa. Počnúc 1. septembrom 2019 štát prispieva aj na čiastočnú uhradu školských potrieb na účel podpory plnenia školských povinností nezaopatreného dieťaťa. Vysvetlenie pojmov - oprávnená osoba, nezaopatrené dieťa. Nárok na prídavok. Nárok na zvýšený prídavok. Zastavenie výplaty prídavku. Vyplácanie prídavku na dieťa osobitnému príjemcovi.