Mestské obchodné spoločnosti - Macháčová, Tatiana
Každá obchodná spoločnosť obce je samostatná právnická osoba, oddelená od obce, ktorá je taktiež právnickou osobou v zmysle platnej právnej úpravy. Spomínaná samostatnosť a oddelenosť obidvoch právnických osôb – obchodnej spoločnosti a obce reálne existuje, aj keď môže byť obec jediným zo zakladateľov obchodnej spoločnosti. Vymedzenie pojmu mestská spoločnosť podľa zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník.