Alternatívne odhady (nowcasting) rastu HDP - Doliak, Michal
Väčšina makroekonomických predikcií je založená na štandardných indikátoroch, ktoré pravidelne publikujú prevažne štatistické úrady. Existujú však aj iné indikátory, ktoré môžu odrážať ekonomickú aktivitu v krajine. Na Slovensku momentálne existujú dva takéto indikátory, výber elektronického mýta a spotreba elektrickej energie, ktoré sa zverejňujú dostatočne skoro a na mesačnej báze. Tieto indikátory môžu byť využité pri rýchlych odhadoch HDP (nowcasting) za posledné, zatiaľ nezverejnené obdobie.