Priebežná účtovná závierka, ktorej zostavenie ustanovuje osobitný predpis - Adamíková, Monika
Zostavenie priebežnej účtovnej závierky ustanovuje § 18 ods. 1 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. V zmysle tohto ustanovenia účtovná jednotka okrem riadnej a mimoriadnej účtovnej závierky zostavuje v priebehu účtovného obdobia aj priebežnú účtovnú závierku, ak to vyžaduje osobitný predpis. Zákon o účtovníctve odkazuje napríklad na zákon č. 483/2001 Z. z. o bankách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p., § 14 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p.