Význam a prínos zavedenia krytých dlhopisov pre slovensky trh - Krčmár, Matej
Slovensko v roku 2017 a 2018 významne inovovalo legislatívny rámec v oblasti zabezpečených dlhopisov a pôvodné hypotekárne záložné listy boli nahradené novými krytými dlhopismi. Krytý dlhopis vydaný na Slovensku podľa nového rámca je vysokokvalitný a vysokolikvidný finančný nástroj, vyvolávajúci veľký dopyt významných investorov, reálne podporujúci hypotekárny trh i ekonomiku a v neposlednom rade stabilitu bánk, ktoré kryté dlhopisy vydávajú.