New Dimensions of Internal Controls in Banking after the GFC - Lentner, Csaba
Slabosť kontrolnej funkcie vlád a centrálnych bánk ako hlavná regulačná príčina globálnej finančnej krízy z roku 2007. Relevantné medzinárodné odporúčania zamerané na zlepšenie slabých praktík správy a riadenia bankového sektora. Prísnejšie usmernenia a vplyv na operácie bánk. Stabilizácia prostredníctvom posilnenia postupov vnútornej kontroly.