Účtovanie v cudzej mene v podvojnom účtovníctve - Kolembus, Anton
Ak sú majetok a záväzky vyjadrené v cudzej mene, je účtovná jednotka povinná účtovať v eurách aj v cudzej mene. Zvolenie účtovnej metódy používania kurzov. Účtovanie príjmu do valutovej pokladnice pri prevode finančných prostriedkov. Devízový účet - účtovanie pohybov na devízovom účte. Účtovanie pohľadávok a záväzkov vyjadrených v cudzej mene. Účtovanie finančného majetku (okrem peňažných prostriedkov) vyjadreného v cudzej mene. Praktické príklady.