Strojárstvo 4.0 mení mechaniku softvérom - Jesný, Martin
Využitie digitálnych nástrojov nadobudlo novú dimenziu. Do praxe sa dostávajú aplikácie umelej inteligencie, priemyselného internetu vecí a inteligentné riadenie procesov na báze dát. S využitím umelej inteligencie dokážu výrobné stroje vykonať operácie rýchlejšie, efektívnejšie a pružnejšie reagujú na potrebné zmeny. Potenciál, ktorý otvára spracovanie rozsiahlych súborov dát a analýzy dát zozbieraných z reálnej prevádzky umožňuje, aby fungovanie liniek optimalizovali samotné stroje, z ktorých sú zložené. Automatizácia preniká do vývoja a výroby prototypov, prípravy výroby a nastavovania liniek.