Informačná spoločnosť - prostriedok budovania znalostnej ekonomiky - Romanová, Anita, 1973-
Analýza využívania internetu, ako súčasť budovania informačnej spoločnosti. Internet, neoddeliteľný prvok IKT, sa stal fenoménom a prostriedkom, ktorý slúži nielen na komunikáciu medzi ľuďmi, podnikmi alebo verejnými inštitúciami, ale slúžiť by mal najmä ako zdroj informácií a rozvoja znalostí občanov v rámci vytvárania znalostnej ekonomiky. Komparácia vybraných krajín EÚ (Slovenská republika, Česká republika, Poľsko, Dánsko a Nemecko), ktoré boli vzájomne porovnávané s priemernými výsledkami v rámci EÚ (28).