Empirical Evidence on Diverse Factor Shares across EU Countries - Sivák, Rudolf, 1955-
Spochybnenie tradičného predpokladu stabilných podielov faktorov, zavedených vo výrobnej funkcii Cobb-Douglas. Analýza podielov faktorov v 20 krajinách EÚ medzi rokmi 1995 - 2015 a nachádzanie dôkazov o rozdieloch v podiele pracovnej sily medzi krajinami a časom. Na príklade Slovenska demonštrácia vplyvu použitia rôznych podielov faktorov na odhady produkčnej medzery kvantifikovaných tak, aby dosiahli až 0,6 percentuálneho bodu. Výskum tiež potvrdzuje pozitívnu koreláciu medzi stupňom hospodárskeho rozvoja a relatívnymi podielmi pracovnej sily.