Projekcie generované dynamickým dlhodobým makroekonomickým modelom Slovenska - Ostrihoň, Filip
Popis dynamického dlhodobého makroekonomického modelu Slovenska a najmä projekcie, ktoré uvedený model generuje pre obdobie 2003-2100 so zámerom poukázať na možný vývoj pri použití rôznych opatrení a politík v otázkach dôchodkového systému a starnutia. Sedemnásť variantných scenárov, ktoré ilustrujú potenciálny vplyv demografického vývoja, stanovenej výšky odchodu do dôchodku, rôznych nastavení odvodov vo viacpilierovom dôchodkovom systéme, množstva sporiteľov v druhom dôchodkovom pilieri, výnosnosť druhého dôchodkového piliera, ako aj samotný efekt druhého dôchodkového piliera.