Szociális gazdaság modellezése a felsőoktatásban - Pongrácz, Eva, 1971-
Po roku 1989 sa v Slovenskej republike v dôsledku spoločenských a hospodárskych zmien, ako aj vplyvom finančnej a hospodárskej krízy, vyostrili sociálne problémy, problémy sociálnej inklúzie. Rast nezamestnanosti, chudoby, inklúzie, nárast poču samostatne žijúcich starých ľudí, si vyžiadali inovatívne riešenia. Riešením je vytvorenie ekonomiky, ktorá slúži ľuďom. Dôležité je začleniť problematiku sociálnej ekonomiky a sociálneho podnikania do vysokoškolského vzdelávania. Príklad dobrej praxe Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave.