Odhad vektorových modelov s korekčným členom v systéme R - Lukáčik, Martin, 1974-
Rozvoj ekonometrickej analýzy je v posledných rokoch úzko spojený s rozvojom výpočtovej techniky a zodpovedajúceho softvéru. Bez kvalitného programového vybavenia by sa nedali realizovať takmer žiadne analýzy. Vďaka rastúcemu počtu analýz využívajúcich vektorové modely s korekčným členom sa rozšírili aj možnosti ich odhadu v jednotlivých programoch. V príspevku sú predstavené možnosti analýz pomocou vektorových modelov s korekčným členom v programovacom systéme R, ktorý je voľne dostupný a predstavuje alternatívu komerčným špecializovaným softvérovým produktom.