Analysis of Asymmetry in Slovak Gasoline and Diesel Retail Market - Szomolányi, Karol, 1976-
Cieľom analýzy je overiť, či slovenské maloobchodné ceny benzínu a motorovej nafty reagujú rýchlejšie, keď ceny ropy rastú než ako keď klesajú. Model korekcie chýb a vektorový model korekcie chýb.