Zmeny v používaní elektronickej registračnej pokladnice - Meluchová, Jitka, 1965-
NR SR schválila zákon č. 368/2018 Z. z., ktorým sa novelizuje zákon 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice a o zmene a doplnení zákona č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení neskorších predpisov. Účinnosť novelizovaných ustanovení je stanovená postupne na január, apríl a október 2019. Cieľom novelizácie zákona o ERP je zavedenie povinnosti evidencie tržieb pokladnicou e-kasa klient, ktorá bude prepojená so systémom finančnej správy. Všetky podnikateľské subjekty, ktorým vzniká povinnosť podľa zákona o ERP sa k systému e-kasa klient celoplošne pripoja k 1. 7. 2019.