Odhad vývoja trhu dlhopisov automobilových spoločností - Verner, Robert, 1986-
Trh podnikových dlhopisov je jedným z najväčších trhov s cennými papiermi na svete a poskytuje investorom prakticky neobmedzené investičné príležitosti. Na druhej strane umožňuje spoločnostiam pomerne ľahký prístup k významnému množstvu kapitálu, ktoré potrebujú na financovanie svojich operácií. Zhodnotenie stability a súčasnej situácie na dlhopisovom trhu automobilových spoločností a zhodnotenie jej potenciálneho vývoja pomocou autoregresívneho modelu. Na základe dosiahnutých výsledkov je možné konštatovať, že v nasledujúcich obdobiach očakávame pokles cien dlhopisov sledovaných výrobcov automobilov, čo znamená zvýšenie ich budúcich nákladov na externé financovanie.