Systémové riziká v kontexte regulačného kapitálu v EÚ - Kubranová, Magdaléna, 1956-
Súčasný stav riešenia systémového rizika na európskej úrovni. Európsky výbor pre systémové riziká (ESRB). Regulatórny rámec štandardu Basel III a Basel IV. Zmierňovanie rizík systémového charakteru. Objekt skúmania – regulačný kapitál a systémové riziko. Riziká a kapitálové zdroje ich krytia. Požiadavky na regulačný ukazovateľ.