Štandardizované rámce riadenia podnikovej informatiky a možnosti ich aplikovania v podnikovej praxi - Romanová, Anita, 1973-
Riadenie podnikovej informatiky je súčasťou základných kompetencií podniku rovnako ako riadenie investícií, či iných podnikových oblastí. Podobne ako sa menia prístupy k riadeniu týchto oblastí, mení sa aj riadenie podnikovej informatiky a to predovšetkým v kontexte sústredenia sa na zosúladenie IT s podnikateľskými aktivitami. S rozvojom poznania sa pozornosť presúva do oblasti služieb, aplikácií a samotného riadenia informatiky s dôrazom na ekonomické aspekty. Tieto ako aj ďalšie dôvody stáli za vznikom rôznych štandardizovaných rámcov či už na úrovní IT Governance alebo IT Manažment. Rámce COBIT, ITIL či ďalšie sa sústreďujú na špecifické oblasti riadenia IT v podnikoch.