Rozšírenia Cournotovho modelu na oligopolnom trhu - Grisáková, Nora, 1978-
Základný Cournotov model a jeho rozšírenia. Cournotov model duopolu s lineárnou cenovo-odbytovou funkciou. Cournotov model pre viacero firiem s rôznymi nákladmi. Výpočet Cournotovej rovnováhy na duopolnom trhu. Porovnanie oligopolnej, monopolnej a konkurenčnej stratégie. Možnosti riešenia rovnováhy na oligopolnom trhu prostredníctvom elasticity dopytu, Lernerovho indexu a Herfindahl-Hirschman indexu.