Postavenie gramatiky ako súčasti komunikatívnej kompetencie - Strelinger, Ján, 1964-
Dôležitosť gramatiky ako súčasti komunikatívnej kompetencie. Postavenie vo vzťahu k ďalším jazykovým prostriedkom, najmä k lexike. Rôzne významové funkcie komunikácie a odlišné organizácie týchto významov. Aspekty, ktoré ovplyvňujú adekvátne používanie gramatických foriem a štruktúr.