Sankcie v obkľúčení energetickej spolupráce Európskej únie a Ruskej federácie - Luptáková, Anabela, 1995-
Analýza protekcionizmu a medzinárodných sankcií v kontexte vývoja vzájomných vzťahov medzi Európskou úniou a Ruskou federáciou. Tendencie obchodných vzťahov z hľadiska komoditnej štruktúry. Postavenie minerálnych palív v hospodárstve Ruskej federácie a zároveň vzájomnej interdependencie s EÚ z perspektívy strategického partnerstva. Využitie lineárneho modelu.