Komunálny odpad v krajinách V4 - Bačová, Monika
Analýza a porovnanie vývoja produkcie a nakladania s komunálnym odpadom s dôrazom na mieru recyklácie a mieru skládkovania v uvedených krajinách. V období od 1995 do 2017 objem produkcie komunálneho odpadu v prepočte v kilogramoch na jedného obyvateľa V4 s výnimkou Maďarska vykazovali rastúci trend, pričom krajiny OECD – Európa vykazovali klesajúci trend. Napriek tomu vo všetkých krajinách V4 sa v analyzovanom období vyprodukovalo menej komunálneho odpadu na obyvateľa ako v priemere v európskych krajinách OECD.