Supply Chain Management a jeho využívanie v praxi - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Faktory ako neustále sa prehlbujúca globalizácia trhu, vysoká konkurencia, výroba výrobkov. Podniky stále viac a viac globálnych zdrojov svojich dodávok a súčiastok hľadaných efektívne spôsoby koordinácie toku materiálov do a zo podniku. Kľúčom k súčinnosti je orientácia na užšie vzťahy s dodávateľmi. Získanie správneho produktu pre zákazníka rýchlejšie a spoľahlivejšie od konkurencie sa už nepovažuje za konkurenčnú výhodu, ale za požiadavku na trhu. Zákazníci požadujú, aby výrobky boli dodané rýchlejšie, presne načas a bez poškodenia. Každá z daných požiadaviek si vyžaduje užšiu koordináciu podniku s dodávateľmi a distribútormi. Poukázanie na postavenie SCM medzi manažérskymi nástrojmi využívanými v podnikovej praxi.