<The> Future of Circular Economy - Naščáková, Jana
Od priemyselnej revolúcie si naše ekonomiky vytvorili model rastu „zaberajte, spotrebujte a zbavte sa“ - lineárny model založený na predpoklade, že zdroje sú bohaté, ľahko dostupné a lacno zlikvidovateľné. Stále viac sa chápe, že to ohrozuje konkurencieschopnosť Európy. Nová stratégia ES pre obehové hospodárstvo sa zameriava na „uzavretie cyklu“, životného cyklu výrobkov prostredníctvom väčšej recyklácie a opätovného použitia, aby priniesla výhody pre spoločnosť, životné prostredie a hospodárstvo.